HockeyNews
PLUS

Bratt i väntan på nytt kontrakt: "Inte några större förhandlingar"

(15961) Jesper Bratt
Bildbyrån / HockeyNews.se

Publicerad: 24 oktober 2020

FacebookXWhatsApp

HUDDINGE. Jesper Bratt är en av alla NHL-svenskar som är kvar på hemmaplan i väntan på säsongen 20/21.

22-åringen har dessutom en utdragen kontraktsförhandling att slutföra.

– Det är en pågående diskussion som hållit på ett tag nu. Vi har inte riktigt kommit till några större förhandlingar ännu, säger Bratt till HockeyNews.se.

Presenteras av:

IQ fuel makes you better, for real! 


Efter en lång sommar med mycket fysträning är det efterlängtat att få vara på is med ett gäng spelare som sitter i samma situation.

– När man kör skills är vi kanske 4-5 gubbar på is och nu är vi 12-15 stycken som kör och kan spela lite match och det är något man sett fram emot, det är kul att vara igång här. Jag kör med Daniel Broberg tre gånger i veckan också och ganska mycket fys så det är mycket mängd just nu, säger Jesper Bratt till HockeyNews.se.

När tror du att det blir spel i NHL?

– Väldigt svårt att spekulera om. Jag sitter i samma sits som alla andra och väntar på besked om när vi ska få möjligheten att åka över. Som det sägs nu är det december eller januari men vi får hoppas på så tidigt som möjligt.

Foto: Bildbyrån

22-åringen har tre säsonger bakom sig i New Jersey Devils.

Han stod för 32 poäng på 60 matcher förra säsongen men avslutade väldigt starkt.

Efter att klubben sparkat tränaren John Hynes och ersatt honom med Alain Nasreddine så producerade Bratt 25 poäng under sista 39 matcherna – med samma poängsnitt över en hel säsong (82 matcher) hade ytterforwarden landat på 53 poäng.

Bratt har fortfarande inte kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt men han är RFA (restricted free agent) vilket betyder att Devils äger rättigheterna till honom – och kan välja att trejda bort svensken om ett tillfälle öppnar sig.

– Det är en pågående diskussion som hållit på ett tag. Vi har inte riktigt kommit till några större förhandlingar ännu men det är en diskussion som pågått ett tag nu och jag hoppas att vi kan lösa något i tid, säger han.

Har du tankar om att det kan hända något som gör att det inte blir New Jersey eller är du helt inställd på att det kommer att lösa sig?

– Jättesvår fråga. Jag har inget annat i huvudet än New Jersey och det är det enda jag lägger fokus på. Skulle det hända något annat så kan jag inte riktigt påverka det, jag sitter just nu och bara har tankar på att åka tillbaka.

Spelade VM för Tre Kronor 2019. Foto: Bildbyrån

Bratt och Alexander Holtz har tränat fys tillsammans under många år i Stockholm och innan klubben draftade Djurgårdsforwarden i år så fick Bratt agera scout.

– Jag hade en diskussion med New Jersey om just Alex i somras eftersom vi spenderar så mycket tid tillsammans. Han är en jättebra kille att få in i organisationen. Otroligt ödmjuk och en hårt jobbande kille så det ska bli jättekul att spendera tid ihop och förhoppningsvis spela tillsammans väldigt snart.

Se hela intervjun med Jesper Bratt i spelaren.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Alexander Holtz efter NHL-draften


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)