HockeyNews
PLUS

Omdiskuterad smäll tvingade Alsenfelt av isen på Hovet

(12106) Berglund/Alsenfelt
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 18 januari 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Malmö-målvakten Oscar Alsenfelt har på nytt blivit påkörd i SHL och han tvingades bryta matchen mot Djurgården.

– Jag vet att det är utvisning så klart, men jag har ingenstans att ta vägen, säger Djurgårdsforwarden Patrik Berglund, som fick en tvåminutare.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården tog sin sjunde raka trepoängare i Stockholm i SHL när man besegrade Malmö med 2–0.


Patrik Berglund gjorde 2–0-målet på Malmös storspelande målvakt Oscar Alsenfelt. Det var Alsenfelts tolfte match i rad som startande målvakt.


Han tog 23 av 25 skott, men han kunde inte fullfölja matchen. 14.41 in i den andra perioden blev han påkörd av Djurgårdscentern Patrik Berglund, som fick en tvåminutersutvisning för goaltender interferens.


– Han utgick. Han kunde inte spela vidare. Han blir pååkt, det blir han ju, säger Malmös huvudtränare Peter Andersson om situationen med Alsenfelt och Berglund.


– Man önskar ju att spelare bara kunde tvärnita så att det inte händer någonting. Men jag har faktiskt, även om det är länge sedan, spelat själv och vet att det inte alltid är jättelätt. Jag vill inte tro att han kör över honom med flit. Det är väl kanske en sådan situation som uppstår någon enstaka gång per säsong. Jag har ingen superlösning på hur man ska lösa det. Det är jävligt olyckligt när det händer och det tar illa på vår målvakt, säger Peter Andersson.


Malmömålvakten Oscar Alsenfelt tvingades bryta matchen mot Djurgården efter två perioder. Foto: Bildbyrån.


Alsenfelt fortsatte att spela direkt efter smällen, men inför den tredje perioden kände han efter och det gick inte att spela vidare. Lars Volden vaktade Malmös mål i den tredje perioden.


– Han (Alsenfelt) har en historik och kunde inte spela vidare. Jag har som du förstår inte hunnit prata med honom ännu, men det har hänt honom en hel del gånger och det är sjukt jäkla tråkigt, säger Peter Andersson.


I Malmö gjorde den Tre Kronor-meriterade forwarden Emil Sylvegård comeback och han hade sin uppfattning klar om Oscar Alsenfelts smäll.

– Jag tycker det är ganska ofta han får såna och de går hårt på honom. Jag har inte sett den i efterhand, men tycker kanske att det är lite dumt gjort av Berglund. Skit samma, nu hände det och jag hoppas det blir bra för honom, säger Emil Sylvegård till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgården är på väg mot topp sex – stjärnorna levererar


Patrik Berglund gav sin syn på händelsen efter 2–0-vinsten mot Malmö.


– Jag vet att det är utvisning så klart, men jag har ingenstans att ta vägen. Jag bryter in mot mål för att göra mål och isen tog slut och vi råkade åka ihop med varandra, säger Berglund, som också menar att en Malmöspelare också gjorde det omöjligt för honom att undvika en kollision med Oscar Alsenfelt.


– Både och. Jag har huvudet nedgrävt och försöker ta pucken till mål och göra mål. Så klart får jag lite tryck på mig och det tar slut på is och vi åkte ihop, säger Berglund.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)