HockeyNews
PLUS

Efter lånet – Västerås nöjda med truppen: ”Känner ingen större oro”

(11466) Patrik Zetterberg
Bildbyrån

Publicerad: 12 december 2019

FacebookXWhatsApp

Under torsdagen lånade Västerås in Leksandsbacken Calle Själin. Nu meddelar sportchefen Patrik Zetterberg att butiken är stängd om ingenting oförutsett händer. 
– Det här var lite på grund av situationen på backsidan, så det föll sig naturligt att agera, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Västerås går som tåget och har åtta raka segrar i HockeyAllsvenskan och så sent som under onsdagen bärgade man en viktig 2–1 seger efter förlängning mot tabellettan Björklöven. Sportchefen Patrik Zetterberg är nöjd med den senaste tidens prestationer. 

– Det hände någonting borta mot Kristianstad när vi låg under med 3–0 efter första och vände och vann. Där kuggade någonting i, det hände någonting i gruppen. Vi har blivit mer stabila i våra prestationer och inte lika känsliga om vi släpper in ett mål. Vi har hittat en trygghet i vårt spel och arbetssätt som gör att vi orkar jobba på och lita på det över 60 minuter. Det ger oss blodad tand, säger han. 

Däremot har laget fått skador på backsidan den senaste tiden. Både Morgan Hassel och Calle Ehrnberg kommer att saknas en tid framöver. 

– Calle (Ehrnberg) är borta några veckor till och Morgan (Hassel) är borta på lite mer obestämd tid. 

I backarnas frånvaro har klubben valt att låna in Leksands talangfulle back Calle Själin för resterande del av säsongen. 

– Det är en back som har den profil vi behöver. I takt med att vi är tunna på backsidan fanns möjligheten med Calle (Själin). 

– Det är en solid tvåvägsback som är stabil över hela banan. Vi gillar den spelaren. Han kan ta en stor roll för oss, framförallt i defensiven. Det är ingen powerplayback vi tar in, utan en stabil tvåvägsback som kan axla många minuter. 

Är det aktuellt med fler nyförvärv framöver?

– Här och nu är det ingenting som är aktuellt, om inget händer ska sägas. Det här var lite på grund av situationen på backsidan så det föll sig naturligt att agera. 

En spelare det ryktats om den senaste tiden är Linköpings och tillika förre Västeråsspelaren Mikael Frycklund, men i och med att Västerås bränt sin lånekvot från SHL är det i dagsläget inte aktuellt. 

– Frycklund är i Linköping och har gjort det jättebra de senaste matcherna, så jag utgår från att han kommer ta ännu fler kliv där. Det finns inga planer på att ta in honom nu. 

Mikael Frycklund är inte aktuell för Västerås. Foto: Bildbyrån

Hur känner du kring er bredd?

– Jag känner ingen större oro för den saken. I den bästa världar om vi haft en ekonomi, så hade vi kanske tittat på en forward till. Vi har haft några juniorer uppe som fått känna på det och de har gjort det fullt godkänt och hjälper oss i det korta perspektivet. Skulle det bli någonting längre får vi se över situationen. 

Efter säsongen har Västerås en rad spelare med utgående kontrakt. Två av dem är succébackarna Jimmie Jansson och Jerome Leduc, men sportchefen vill inte gå in på huruvida man inlett framtidsdiskussioner med spelarna. 

– Det är ingenting jag vill kommentera ut i media. Det är en värld som snurrar året runt. Jag har ingenting mer att säga kring det, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)